Kraker yapımı

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

mahir

New member
Mesajlar
914
Yaş
26
Konum
Kastamonu
#1
Cennet- Sultan- Conur- ve orta boy papağanlar için...
muhabbet kuşları için çekirdek yerine dari kullanılır: yani 6 fincan dari
yaklaşık 20 yumurta büyüklüğünde kraker top için malzeme:
3 fincan darı,
3 fincan ay çekirdeği
bir yemek kaşığı buğday



2 yumurta ,kabukları atmayın, onları özel hazırlayacağız
2 kaşık pekmez veya bal


1 fincan yumurta maması, (kurutulmuş çekirgeler de bu karışıma eklenebilir)
biraz kuş üzümü



1-2 fincan un (bal ve pekmezin yoğunluğuna göre ayarlanması gerekebilir)



1-2 dilim meyve dilimleyin (muz- armut-elma- portakal...ne isterseniz olabilir)
ben bir dilim elma ve portakal kullandım



bütün malzemeyi karıştırın, elinizle sıktığınızda topaklar oluşmalı, dağılıyorsa biraz daha un eklemelisiniz



ellerinizi hafif ıslatarak (hamur elinize yapışmasın diye) karışımı küçük toplar haline getirip tepsiye dizin



yumurta kabuklarının içine aynı karışımdan doldurun, kuşlarınız kabuk içindeki karışıma erişmek için kalsiyum da alacaklar ve kemirerek oyalanmış olacaklar






karışımın sonunu aluminyum bir form hazırlayıp pişirebilirsiniz, böylece ziyan olmaz,
çünkü sonda kalan malzemeyi birleştirmek biraz zor olabiliyorfırının orta kısmında 180 derecede 40 dk kadar pişirin, iyice sertleştiğini parmağınızı üzerine bastırarak test edeceksiniz, taş gibi olduysa ve elinize birşey yapışmıyorsa fırından çıkartabilirsiniz, tepside soğumaya bırakın ve daha sonra nem almayan bisküvi kutularında muhafaza edin
içinde meyve bulunan krakerleri çabuk kullanın çünkü küflenme yapabilir!!!
meyvesiz krakerler daha kolay muhafaza edilebiliyor
size iyi eğlenceler ve
kuşlara afiyet olsun!!!


ALINTIDIR!!!!![hr]
1 Resim fazla oluş k.bakmayın :D :D
 

mahir

New member
Mesajlar
914
Yaş
26
Konum
Kastamonu
#3
Cvp: Kraker yapımı

yumurta kbukları ezilerek koyula biliyor bildiğim kadarıyla ama burda yapılan şey yumurtanın içine yaptığı karışımı koyuyor :D
 
Mesajlar
498
Yaş
27
Konum
İstanbul
#12
Cvp: Cvp: Kraker yapımı

deniz' Alıntı:
8. resimdeki koyu renkli sıvı nedir acaba ? tarifi en kısa zamanda ben de deneyeceğim.
deniz hanım, pekmez o sanırım. ayrıca bir şey sormak istiyorum. yumurta kabuklarının içini doldurduktan sonra o şekilde mi fırına atacağız. yumurta kabuğu fırında nasıl olur yani mutfak işlerinden pek anlamadığım için :)
 

deniz

New member
Mesajlar
843
Yaş
32
Konum
İstanbul
#13
Cvp: Cvp: Cvp: Kraker yapımı

ismailkayi91' Alıntı:
deniz' Alıntı:
8. resimdeki koyu renkli sıvı nedir acaba ? tarifi en kısa zamanda ben de deneyeceğim.
deniz hanım, pekmez o sanırım. ayrıca bir şey sormak istiyorum. yumurta kabuklarının içini doldurduktan sonra o şekilde mi fırına atacağız. yumurta kabuğu fırında nasıl olur yani mutfak işlerinden pek anlamadığım için :)
ben de sana cvp vereyim. piştikten sonra kabukların içine koyacaksın :D
 
Mesajlar
498
Yaş
27
Konum
İstanbul
#14
Cvp: Cvp: Cvp: Cvp: Kraker yapımı

deniz' Alıntı:
ismailkayi91' Alıntı:
deniz' Alıntı:
8. resimdeki koyu renkli sıvı nedir acaba ? tarifi en kısa zamanda ben de deneyeceğim.
deniz hanım, pekmez o sanırım. ayrıca bir şey sormak istiyorum. yumurta kabuklarının içini doldurduktan sonra o şekilde mi fırına atacağız. yumurta kabuğu fırında nasıl olur yani mutfak işlerinden pek anlamadığım için :)
ben de sana cvp vereyim. piştikten sonra kabukların içine koyacaksın :D
evet ya o sonradan aklıma geldi de sorduğum sorudan utandım :D:D
 

Iguana

New member
Mesajlar
348
Yaş
29
Konum
İstanbul
#15
Cvp: Cvp: Kraker yapımı

engin' Alıntı:
valla abi sayfa olmadığını sandım az irmik ve galete unu kattım ben
İrmik ve galete ununun hiç bir sakıncası yok aksine dahada yararı var. Aynı şekilde mısır unu da öyle. Ancak çok uzun süre saklıyacaksan mısır unu ve irmik atmanı tavsiye etmem. Bunlar ekşime yapar.
 
Mesajlar
498
Yaş
27
Konum
İstanbul
#16
Cvp: Kraker yapımı

tarifi yaptım. güzel bir kraker elde ettim ancak tek problem aşırı sert olması. kıramıyor onu. ben parçalayıp veriyorum. sanırım uzun süre pişmesi sebebiyle böyle oldu. daha yüksek bir sıcaklıkta daha kısa süre pişirmek daha iyi bir sonuç verir diye düşünüyorum. 40 dakika durunca fırında baya bir sert oldu tabi. bir sonraki seferde daha kısa süre pişirmeyi deneyeceğim.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...